„Zajlik
A lényeg

Fellebbez a megismételt választás eredménye ellen a legyőzött fideszes polgármester Kalocsán

16/07/2024 18:14

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Szikora Gábor

Fellebbezést nyújtott be a megismételt választás eredményei ellen Filvig Géza, az előző kalocsai polgármester, akit nemrég 144 szavazattal győzött le Bagó Zoltán.

Az újonnan megválasztott polgármester Facebook-bejegyzésben számolt be arról, hogy Filvig hétfőn megfellebbezte a vármegyénél, hogy a Helyi Választási Bizottság pénteken elutasította a korábban emelt kifogásait.

Bagó, a Kalo Lokálpatrióta Egyesület jelöltje szerint szakmailag zavarosan megírt a volt polgármester beadványa, így arra számít, hogy elutasítják. „Az országos pártközpontjuk bizonyára már elengedte ezt az ügyet, hiszen amit Budapesten írnak, az nem úgy szokott kinézni, mint ez a fellebbezés” – fogalmazott.

Bagó eredetieleg 23 szavazattal kapott ki Filvigtől, de fellebbezett az eredmény ellen, így két szavazókörben megismételték a választást. Az indoklás szerint a többi között előfordult, hogy ugyanazon szavazófülkében egyszerre többen voltak, az analfabéta választópolgároknak a szavazatszámláló bizottság elnöke segített a szavazásban, a szavazóköri névjegyzéket vezető szszb-tag pedig a választókerület fideszes jelöltjének a testvére volt, aki a szavazás időtartama alatt a névjegyzék mellett ülve üzeneteket küldött a telefonjával.

A megismételt választáson a Kalo Lokálpatrióta Egyesület színeiben induló Bagó 166 szavazattal kapott többet Filvignél.

(via Telex.hu)