„Köszönjük
A lényeg

Görög Zita is megszólalt a Lakatos elleni vádakról: Márk! Sikíts, ha nem igaz!

28/10/2024 17:40

| Szerző: Klubrádió

"Sajnos ez is politikával keveredik. Mint itthon minden. Ez a gyerek sem ezt érdemli. Egy gyermekeket érintő probléma sem lehet fegyver! Legalább akkor tegyük már félre ezt, amikor szörnyeket kergetünk" - írta Görög Zita az Instagram oldalán a Lakatos Márk elleni vádakra. Ábrahám Róbert, a Pesti Srácok korábbi újságírója egy videóban beszélt arról, hogy tudomása szerint egy közszereplő súlyos szexuális bűncselekményeket követett el egy állami gondozott kiskorú ellen.

Ábrahám az ügyben az ügyészséghez fordult. A publicista videójában megszólaló arról beszélt, hogy 15 évesen egy közvetítő útján pénzért került szexuális kapcsolatba egy ismert emberrel.

Lakatos Márk stylist és médiaszemélyiség azt írta, hogy az elmúlt napokban olyan súlyos és alaptalan vádak célpontjává vált, amelyek teljesen ellentétesek mindazzal, amit képvisel. "A leghatározottabban visszautasítom ezeket az állításokat. Mivel állítólag büntetőeljárási indult az ügyben ismeretlen tettes ellen, a hatóság kérdéseire készséggel válaszolok, velük teljes mértékben együttműködök” – írja közösségi oldalán Lakatos Márk.

Az ügyben már Nagy Ervin színész is megszólalt a Facebookon, mint Lakatos régi barátja. Mint írta, egy kegyelmi ügytől visszhangos országban az igazság teljes körű feltárása ebben a pillanatban létfontosságú és szimbolikus, akkor is, ha az kegyetlen, fájó, de akkor is, ha általa csak egy ócska karaktergyilkosságra derül fény.

Hozzájuk csatlakozott Görög Zita modell, aki szerint rémisztő és sokkoló volt hallgatni Ábrahám videóját: "Legalább akkor tegyük már félre a jobb és bal témát, amikor szörnyeket kergetünk! Mindenhol megbújnak rohadékok. Az áldozatok vallomásai nélkül azonban minden bűn rejtve marad. Nekik a trauma jut, a szörnyeknek nő az erejük. Ha társadalmi szinten nem hagyjuk abba az áldozathibáztatást, még ennél is kevesebben lesznek bátrak! Pedig csak általuk juthatunk el a bűnösökhöz. Azokon keresztül, akik már szenvedtek. Ők védhetik meg a mi gyermekeinket, barátainkat, szerelmeinket, bennünket. Nem ők hibáztak!" Görög szerint az a legfontosabb, hogy a gyerekek biztonságban lehessenek.