„Zajlik
A lényeg

Gulyás Gergely: Az a fontos, hogy lombok között legyen csak lombkoronasétány

20/04/2023 13:06

| Szerző: Klubrádió

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón többek között nyilatkozott a szakrendelői várólistákról, a kilőtt farkasról és a lombkoronasétányról. 

Arról nem tud Gulyás, hogy a szakrendelők tekintetében tömegesen lenne szó a várólisták csökkentéséről. Ha vannak ilyenek, azokat meg kell vizsgálni, szakrendelésnél különösen nem fogadható el, hogy ennyit kelljen várni, azonnali kormányzati beavatkozásra van szükség – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

A miniszter szerint, ha nem egészen speciális beavatkozásról van szó, órákban vagy napokban mérhető a várakozás időtartama. A laborvizsgálatok pedig mindenhol lassabbak; ha valakinél szükség van gyors eredményre, azt soron kívül, néhány napon belül el kell végezni, tette hozzá.

A kilőtt farkas ügyében lesz-e valamilyen szigorítás a jogszabályokban? Gulyás azt felelte: természetkárosítás bűncselekményét követte el, aki kilőtte a farkast, három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető, neki nem tűnik úgy, hogy ne lenne kellően szigorú a jogszabály.

Mi a véleménye a kormánynak a lombkoronasétányok szaporodásáról? – érkezett az újságírói kérdés. A miniszter válasza: Az a fontos, hogy lombok között legyen csak lombkoronasétány.

(Forrás: 24.hu)