„Zajlik
A lényeg

Gulyáságyú Média: A bicskei gyermekotthonban megint szexuálisan zaklathattak egy gyereket

6/06/2024 16:49

| Szerző: Klubrádió

A Gulyáságyú Médiához olyan iratok jutottak el, amelyek szerint egy hónapja, május 7-én újabb pedofil bűncselekmény történt a bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthonban.

A laphoz eljutott, ügyszámot is tartalmazó dokumentumok szerint a megalapozott gyanú alapján ezúttal egy tizenegy éves kislányt bántalmaztak. Az áldozat gyermekvédelmi gyámja tett bejelentést a Bicskei Rendőrkapitányságon. A büntetőügy tényét a Gulyáságyú Média több, egymástól független forrása is megerősítette – írták.

A cikk szerint a rendőrség eljárást folytat "az elkövető hozzátartozója, vagy nevelése, felügyelete, gondozása, gyógykezelése, illetve egyéb módon hatalma vagy befolyása alatt álló, tizenkettedik életévét be nem töltött személlyel szexuális cselekmény végzésével vagy végeztetésével elkövetett szexuális erőszak bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt".

A portál megkereste az esettel kapcsolatban a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóságot, a felettes szervét, a Belügyminisztériumot, valamint a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányságot is. Utóbbi csütörtökre ígért választ.

Orbán Viktor február végén, a bicskei botrány után azt mondta: „Magyarországon a gyermekvédelem ügyében zéró tolerancia uralkodik. Úgy tűnik – folytatta –, hogy az emberi ítélőképesség itt nem elegendő, ezért a jogszabályoknak is garantálniuk kell, hogy ilyen többet ne fordulhasson elő. Ezért fontos a hatályban lévő szabályok áttekintése, ide értve az alkotmány nyújtotta garanciákat is”.

(Kiemelt kép: bicskei gyermekotthon, fotó: Globetrotter19 / Wikimedia Commons)