„Zajlik
A lényeg

Hadházy Ákos találkozott Magyar Péterrel, és odaadta neki az általa kifogásolt diákhiteles szerződéseket

17/08/2024 14:09

| Szerző: Klubrádió

Egyetértetettek abban, hogy a "jelenlegi rendszer alapja a korrupció, illetve az azt elfedő propaganda".  A Diákhitel Központ-szerződések ügyében Hadházy egyes kérdéseire választ is kapott, és a Tisza Párt elnöke azt ígérte neki, hogy így lesz a további részleteket érintő kérdések esetében is.

 

„A héten végre megvalósult a régóta tervezett találkozónk Magyar Péterrel” – írta Hadházy Ákos Facebook-oldalán.  

A független országgyűlési képviselő szerint ezen mindketten egyetértetettek abban, hogy a „jelenlegi rendszer alapja a korrupció, illetve az azt elfedő propaganda”. 

Így az általuk remélt rendszerváltás érdekében és azt követően is ezzel a két dologgal kiemelten kell foglalkozniuk, és szerencsére kész tervek is vannak hozzá.

A találkozón Hadházy átadta Magyar Péternek a Diákhitel Központ általa megtekintett szerződéseit. Mint írta, egyes kérdéseire választ is kapott, és a Tisza Párt elnöke azt ígérte neki, hogy így lesz a további részleteket érintő kérdések esetében is.

Nem ez volt az első alkalom, hogy a két politikus leült egymással, Hadházy akkori szavai szerint áprilisban már megbeszélték, miben értenek egyet, és miben nem. Az országgyűlési képviselő nem sokkal korábban számolt be arról, hogy belenézett a Diákhitel Központ Magyar által is elismerten felülárazott szerződéseibe, és nem tetszett neki, amit ott látott.

Akkor úgy fogalmazott, hogy az általa látott dokumentumok között „több olyan volt, amely többé, vagy kevésbé gyanút keltett. Ezek jellemzően nem olyan nagy összegről, egyenként 10-50 millió forintról szólnak, de összességében százmilliós nagyságrendet tesznek ki. A többségét megkérdőjelezhető árú és hasznú tanulmányokra és képzésekre kötötték.”

(via hvg.hu)