„Zajlik
A lényeg

Hadházy: Néhány lehetőség, ha a munkáltató fotót kér a szavazatokról

3/04/2022 16:09

| Szerző: Klubrádió

Vannak olyan munkaadók, akik arra kényszerítik dolgozóikat, hogy fényképpel igazolják, hogy a Fideszre szavaztak. Hadházy Ákos számukra szolgált néhány lehetőséggel. Hozzátette azonban, hogy a munkavállalónak ebben az esetben joga van feljelenteni a zsarolókat.

Hadházy Ákos ellenzéki politikus szerint ez a meccs nincs lefutva, "sok jel mutat arra, hogy a Fidesz is nagyon meg van ijedve a saját méréseik miatt".

A politikus arról ír, hogy több jelzést kapott arról, hogy nagyon sokan lesznek ma olyanok, akik nem önként fotózzák le a szavazólapokat. "Vannak munkavállalók, akiket megzsarol a munkaadója, hogy a Fideszre kell szavazni és erről fotót is kér. És persze tudjuk, hogy tömegesen fizethetnek is szavazatokért". Hadházy néhány megoldást felvázolt a problémára: "több lehetőség is van ilyenkor.

  • Először be kell húzni az ikszet, aztán jöhet a fotó, de a lapot még nem kell az urnába dobni. lehet ugyanis kérni új lapot, ha valaki elsőre elrontotta. Ezután csak a javítottat kell majd betenni a borítékba, a kizsarolt fideszes szavazatot pedig majd a fényképen meg lehet mutatni a zsarolónak.
  • Az is egy lehetőség, ha a fotó után még egy ikszet tesz valahova – ekkor érvénytelen lesz a szavazat, de legalább nem segíti a Fideszt.
  • De a legjobb megoldás azoknak, akik nem érzik kiszolgáltatottnak magukat: ezeket a zsarolásokat negligálni és az elkövetőket fel kell jelenteni".