„Zajlik
A lényeg

Házkutatást tartottak az egyik leggazdagabb magyar apjánál, fiktív számlák befogadásával gyanúsítják

22/08/2023 21:38

| Szerző: Klubrádió

Költségvetési csalással és hamis magánokirat felhasználásával gyanúsította meg a Nemzeti Adó- és Vámhivatal az egyik leggazdagabb magyar, Jellinek Dániel apját – közölte a 24.hu. Jellinek Dániel rendszeres üzleti kapcsolatban áll a miniszterelnök vejével, Tiborcz Istvánnal is.

24.hu értesülései szerint az Indotek Csoport két vállalata is fiktív számlákat fogadott be az elmúlt évek egyik legnagyobb számlagyárától. Az érintett cégek egyikét a milliárdos üzletember Jellinek Dániel édesapja, Jellinek Tibor vezette. A gyanú szerint ez 19 milliárd forint áfa eltüntetését jelenti néhány év alatt.

Jellinek apja a hírportál információi szerint a házkutatásnál közölte a nyomozókkal, hogy nem tudja, merre vannak a könyvelési dokumentumok. Az adóhivatal emberei átkutatták a zuglói lakást, átvizsgálták a padlót és a padlást, egy számítógépet, egy telefont, valamint két autót is. Az érintett céget két éve már Jellinek Dániel vezeti, ismert, hogy rendszeres üzleti kapcsolatban áll a miniszterelnök vejével, Tiborcz Istvánnal is.

Jellinek Dániel legutóbb akkor került be a hírekbe, amikor a G7.hu bizonyítékokkal alátámasztva arról írt, hogy Orbán Viktor veje, Tiborcz István cégbirodalmába 2019 és 2022 között több mint 27 milliárd forint érkezett egy rejtélyes forrásból; a pénz forrása maga Jellinek Dániel lehetett.