„Ki
A lényeg

Horváth Csaba nem hagyta szó nélkül, hogy elindul ellene a Momentum jelöltje

31/10/2023 15:23

| Szerző: Klubrádió

„A zuglóiaknak tett eskü nagyobb felelősséget jelent annál, mint hogy egy alpolgármester el nem végzett feladatokat, csapot-papot maga mögött hagyva bedobja a törölközőt” – így reagált Zugló MSZP-s polgármestere, Horváth Csaba arra, hogy momentumos alpolgármestere kedden bejelentette: megméreti magát az ő ellenében a polgármesteri posztért, és kampánya kezdete miatt lemondott.

Rózsa András momentumos alpolgármester a jövő évi önkormányzati választáson Horváth Csaba ellen indul és átvenné a kerület vezetését, ebben pedig támogatja pártja mellett a Civil Zugló Egyesület és Hadházy Ákos. Utóbbi, a kerület országgyűlési képviselője a Klubrádiónak arról beszélt: a jelenlegi városvezetés egyszerűen nem lehet garanciája a valódi változásnak.

Facebook-bejegyzésében Horváth Csaba arra nem reagált, hogy helyettese az indulását azzal indokolta: a jelenlegi önkormányzat szerinte „gyengének és tehetetlennek tűnik a kormányközeli nagyvállalkozók szemében”. Rózsa a Klubrádiónak azt mondta, hogy lecsúszóban van Zugló. Sőt, azt sem említette, hogy Rózsa azért mondott le az alpolgármesteri posztról, mert el kíván indulni az önkormányzati választáson. Csak annyit írt: „Mindenesetre a most lemondott Rózsa Andrásnak sok szerencsét kívánok”.

A Rózsa által említett témáról, az önkormányzat és a kormányközeli nagyvállalkozók kapcsolatáról sokaknak eszébe juthat a több részből álló, Zuglóban komoly ellenérzéseket kiváltó Bosnyák téri gigaberuházás – írja a hvg.hu.

(Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd)