„Klubrádió
A lényeg

Huszonnégy milliárdos stadiont adtak át Tatabányán

12/01/2022 15:34

| Szerző: Klubrádió

Átadták a 24 milliárd forintért épült, hatezer férőhelyes kézilabdacsarnokot, amelyet a 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokság tartalék helyszínének szántak.

Az átadó ünnepségen Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke (és a Fidesz frakcióvezetője) elmondta, a tatabányai aréna, a szintén 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokságra épült budapesti MVM Dome, valamint a szegedi PICK Aréna és a megújult Főnix Aréna után a legnagyobb kézilabdacsarnok Magyarországon – írta az MTI. A kormány további 1,8 milliárd forintot biztosított a létesítmény berendezésére, és állami forrásból valósul meg az intézmény fenntartása is.

A csarnokot a Mészáros Lőrinc gyerekeinek tulajdonában lévő Fejér B.Á.L. Zrt. építette.

A 444 arra is felhívta a figyelmet, hogy 2017-ben még úgy volt, hogy 17 milliárd forintba fog kerülni a tatabányai, hatezer férőhelyes sportcsarnok, egy későbbi határozatban viszont 24 milliárd 256 millió forint szerepel.

 
 
Átadták a tatabányai kézilabdacsarnokot
 
Kézilabda stadion, Tatabánya
 
Tatabánya, 2022. január 12. A tatabányai kézilabdacsarnok, a Grundfos Tatabánya KC új otthona az átadóünnepség napján, 2022. január 12-én. A bruttó 24 milliárd forintért épült, hatezer férőhelyet meghaladó befogadóképességű aréna a 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokság tartalék helyszíne. MTI/Kovács Attila
Fotó: Kovács Attila