„Zajlik
A lényeg

Index: lejárt a munkaideje, kiszállt a mozdonyvezető Bicskénél

15/10/2024 14:45

| Szerző: Klubrádió

Az Index olvasói beszámoló alapján ír arról, hogy október 4-én egy Tatáról Budapestre tartó vonat jó ideig Bicskén ragadt, mert a mozdonyvezetőnek lejárt a munkaideje, így ő kiszállt a járműből.

Az Index írt arról, hogy egy olvasójuk október 4-én, pénteken Tatáról Budapestre szeretett volna utazni. Megvette online az 1235 forintos menetjegyét, és 20:27-kor felszállt a vonatra Kelenföld felé.

A szerelvény egyik megállója Bicskén volt, itt le is lassított a vonat, majd megállt. A magyar utasok hozzászoktak, hogy vannak olyan forgalmi okok, amelyek miatt a szükségesnél valamivel több időt tölt egy vonat egy állomáson, így az első 10 perc várakozás után még nem tűnt fel senkinek, hogy komolyabb probléma lenne, azonban ahogy teltek a percek, az utasok egyre türelmetlenebbek lettek – írják a cikkben. Egy idő után aztán megjelent az említett olvasó kocsijában a kalauz, aki, mint kiderült, végigjárta a vagonokat, és minden utast tájékoztatott arról, hogy nem forgalmi vagy technikai okokból áll a járat.

Hanem azért, mert Bicskénél kiszállt a mozdonyvezető, akinek lejárt a munkaideje – olvasható a cikkben. Az utasok többsége ezután úgy döntött, hogy leszáll a járműről és megvárja az egy órával későbbi vonatot, így végül 21:30 helyett 22:30-kor érkeztek meg Budapestre. Ők jártak jobban, ugyanis az eredeti járat csak a következő vonat után 10 perccel tudott elindulni, ugyanis akkor ért oda a másik mozdonyvezető, aki leváltotta a járműből kiszálló kollégáját.