„Zajlik
A lényeg

Iványi: "Elfogadhatatlan politikai gaztett"

6/08/2024 08:18

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Bárkay Tamás

Már 90 milliónyi adomány gyűlt össze a MET számláján miután a NAV inkasszózni kezdte a MET bankszámláit.

Már 90 millió forint gyűlt össze Iványi Gábor lelkész és az Oltalom Karitatív Egyesület gyűjtésén, miután a NAV  inkasszózni kezdte az egyesületet működtető Magyar Evangéliumi Testvérközösség (MET) bankszámláit.

„Hogyha én ezt a rendszerváltás körül gondoltam volna, hogy valaha azokkal, akikkel ezt közösen vittük hajdan véghez, azokkal szemben leszek kénytelen az alapvető emberi jogaimért harcolni, akkor azt egyszerűen nem hittem volna el” – mondta Iványi az RTL Híradónak.

"Elfogadhatatlan politikai gaztett",

amit a hatalom csinál ellenük – fogalmazott a lelkész, hozzátéve: "ez körülbelül olyan, mintha valakinek leamputálják a lábát, és akkor utána azt mondják, hogy nyugodtan elindulhat a 100 méteres futáson, és van olyan, aki műlábbal aztán el is indul. Mi körülbelül ebben a helyzetben vagyunk”.

Iványi Gábor
 
Iványi Gábor
Fotó: Pálinkás János / Klubrádió
 

Iványi Gábor egyelőre nem tudja, hogy a gyűjtésen eddig összegyűlt 90 millióból melyik intézményeik működtethetők. Továbbra is várják a pénzadományokat a Szalmaszál a Hajléktalanokért Alapítvány számlaszámára, de a  józsefvárosi Dankó utcában is át lehet adni a felajánlott összeget.