„Zajlik
A lényeg

Iványi: "Vannak helyzetek, amikor az ember azért imádkozik, hogy az alkalmatlan és gonosz embereket az Isten állítsa félre"

5/09/2024 14:03

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Bárkay Tamás

A lelkész ezt a Donáth Anna melletti ma reggeli demonstráción mondta.

"Az ilyen eseményeknek haszna, hogy látjuk egymást újra és erőt merítünk abból a gondolatból, hogy együtt küzdjünk, dolgozzunk azért az országért, amelynek rendszerváltásában harminc évvel a közreműködői voltunk. Azt nem hittük volna egykor, hogy valaha egyszer majd újra rendszerváltásban kell gondolkoznunk.

Akik akkor úgy gondolták, hogy kiküldték az oroszokat, most visszahívják. Most én vagyok a ludas abban, hogy Donáth Annának be kellett menni ezen az ajtón" (...). A Biblia arra int, hogy imádkozzunk a felső hatóságokért is, ám vannak helyzetek, amikor az ember azért imádkozik, hogy az alkalmatlan és gonosz embereket az Isten állítsa félre" – mondta mások mellett Iványi Gábor a Donáth Anna mellett rendezett ma reggeli demonstráción az Ügyészség épülete előtt.

Iványi Gábor
 
Iványi Gábor
Fotó: Klubrádió/Mátyus László
 

Donáthot meghallgatásra idézték be, „csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntettével" gyanúsítják. Azt állítják: 2022–ben, az akkor még EP-képviselő Donáth Anna erőszakkal akadályozta a helyszínt biztosító pénzügyőröket, hogy a MET Dankó utcai székházában jogszerűen eljárjanak "különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás gyanúja miatt." (A Népszava nyomán)