„Zajlik
A lényeg

Továbbra sem találják a Morgan Stanley elnökét

20/08/2024 17:17

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Lőrincz Csaba

Mike Lynch brit techmilliárdos hajója hétfőn került viharba Szicília partjainál, és elsüllyedt. A fedélzeten volt Jonathan Bloomer, a Morgan Stanley International és a Hiscox biztosítótársaság elnöke is.

E Szicília partjainál elsüllyedt jachtról, amely Mike Lynch brit techmilliárdosé volt – írja a hvg.hu. Sőt, a hatóságok keresik Jonathan Bloomert, a Morgan Stanley International és a Hiscox biztosítótársaság elnökét is.

A portál összefoglalója szerint a jacht hétfőn reggel, egy komoly viharban süllyedt el. Az egyik túlélő édesapjának beszámolója szerint Lynch ügyvédeket hívott meg a jachtjára, miután felmentették egy ügyben. Lynchet csalással vádolták meg, korábban börtönbüntetést is kapott, azonban júniusban felmentették a vádak alól az Egyesült Államokban.

Szintén az eltűntek között tartják számon Chris Morvillo ügyvédet is, ő Mike Lynchet is védte korábban, korrupciós ügyekre szakosodott.

Az olasz hatóságok egyelőre egy férfi holttestét találták meg. Hivatalosan nem azonosították, az olasz sajtó szerint viszont ő szakácsként dolgozott a hajón.

A jachton 22-en utaztak, 12-en voltak a legénység tagjai. A baleset után 15 embert, köztük Lynch feleségét kimentették.