„Zajlik
A lényeg

Járatritkítási botrány: kirúgták a MÁV-HÉV vezérigazgatóját

10/10/2024 20:34

| Szerző: Klubrádió

Noha eddig a munkájára nem volt panasz, csütörtökön váratlanul azonnali hatállyal menesztették Nagy Gábort, a HÉV-vonalak üzemeltetését végző állami cég, a MÁV-HÉV Zrt. vezérigazgatóját, aki 2021. december 1-től töltötte be ezt a pozíciót – tudta meg a HVG

A portál értesülései szerint a váratlan munkáltatói lépésről magas szinten, a MÁV-Volán csoport tulajdonosi jogait gyakorló, Lázár János vezette közlekedési tárcánál döntöttek.

A HVG információi szerint a HÉV járművezetői engedéllyel is bíró, 2019 óta a MÁV-HÉV-nél dolgozó, gépészmérnök Nagy Gábor kirúgása összefügg a szakmai és politikai körökben botrányt HÉV járatritkítási javaslattal, amiről elsőként ugyancsak a lap írt kedden. Eszerint a HÉV-eket üzemeltető cég kényszerűségből, járatritkítást tervezett a jövő év elejétől, mivel az 50 éves átlagéletkorú flottában egyre kevesebb a forgalomba adható jármű. 

A távozást megerősítette csütörtök este a MÁV is a HVG-nek. Azt írták: "A mai nappal távozik posztjáról Nagy Gábor, a MÁV-HÉV Zrt. vezérigazgatója, akinek helyét Pál László veszi át." A "közös megegyezéssel történő vezetőváltás" közlésük szerint “része annak az integrációs folyamatnak, amely során egyesül a MÁV-START, A Volánbusz és a MÁV-HÉV, hogy a jövő év elejétől MÁV Személyszállítási Zrt.-ként folytassa tevékenységét”.