„Zajlik
A lényeg

Jó éve volt Balásy Gyulának, 9,5 milliárd osztalékot vett ki a NER kedvenc kommunikációs cégéből

21/06/2024 16:53

| Szerző: Klubrádió

Balásy Gyula cége, amely a piacon szinte egyeduralkodóként söpörte be az elmúlt években az állami kommunikációs megrendeléseket, 9,537 milliárdos adózott eredménnyel zárta a 2023-as évet, amiből a tulajdonos, Balásy 9,5 milliárdot ki is vett osztalék formájában.

Jóval a május 31-i határidő után, pénteken tette közzé 2023-as pénzügyi beszámolóját a New Land Media – írja a 24.hu. Balásy Gyula cége, amely a piacon szinte egyeduralkodóként söpörte be az elmúlt években az állami kommunikációs megrendeléseket, tavaly 78,5 milliárd forintos forgalmat bonyolított, ami nagyjából 200 millióval kevesebb a 2022-es bevételnél. A nyereség mégis jóval nagyobb lett, mint 2022-ben.

A cég 9,537 milliárdos adózott eredménnyel zárta a 2023-as évet, amiből a tulajdonos, Balásy Gyula 9,5 milliárdot ki is vett osztalék formájában.

A cikkben hozzáteszik, hogy a minisztériumok, állami tulajdonú cégek és költségvetési háttérintézmények a Rogán Antal miniszter felügyelete alá tartozó Nemzeti Kommunikációs Hivatalon (NKOH) keresztül rendelhetnek meg kommunikációs munkát a piackutatástól a kampányon keresztül a rendezvények megszervezéséig.

Balásy nem csak az állam kommunikációs megrendeléseivel szedhette meg magát, az ő cégcsoportjához tartozik a Lounge Design Kft. és a rendezvényszervezéssel foglalkozó Lounge Event Kft. is, amelyek szintén rengeteg állami megrendelést kapnak. Utóbbi felel például az idei augusztus 20-i ünnepi rendezvényért és tűzijátékért is – jegyzi meg a Telex.

A Lounge-csoport egyébként körlevélben tudatta a teljes állami megrendelői körével, hogy az NKOH-tól ismét engedélyt kapott arra, hogy „a KSH által közzétett, az előző évhez viszonyított fogyasztói árindex (infláció) növekedés mértékének” megfelelően emelje a szolgáltatások árát. A KSH alapján ez 17,6 százalékot jelentett.