„Zajlik
A lényeg

Jogerős: Farkasházy nem a magyarok ellen szurkol

13/12/2023 08:01

| Szerző: Klubrádió

Az újságíró, humorista másodfokon is nyert, jogerősen az őt valótlansággal vádoló kormánypárti média ellen.

Jogerős bírósági ítélet született arról, hogy nem igaz, hogy „Farkasházy Tivadart mindig boldoggá teszi, amikor kikap a magyar válogatott, mert szerinte ez is mutatja Orbán Viktornak a labdarúgással kapcsolatos elhibázott politikáját”. A humorista a 24.hu hírportálnak adott a döntés okán interjút. Az ügy akkor indult, amikor az ATV a fenti címmel közölt honlapján egy ugyancsak Farkasházyval készült beszélgetés alapján készült cikket.

Miután a kormánypárti sajtó felkapta a témát, Farkasházy 2022-ben bírósághoz fordult, a sok megjelenésből négyet beperelt, és már másodfokon is nyert, jogerősen. A bíróság kimondta, hogy:

„Az I. rendű alperes megsértette a felperes jóhírnévhez fűződő személyiségi jogát azzal, hogy az általa kiadott mandiner.hu online portálon 2022. június 15. napján közzétett »Bohár Dániel felhívta Farkasházy Tivadart a magyar sportsiker kapcsán« című cikkben valótlanul híresztelte azt a tényt, hogy Farkasházy Tivadar pár évvel ezelőtt Kálmán Olgának azt nyilatkozta az ATV Egyenes beszéd című műsorában, hogy »mindig boldoggá tesz, amikor kikap a magyar válogatott, mert ez is mutatja Orbán Viktornak a labdarúgással kapcsolatos elhibázott politikáját«.”

Elmarasztaló ítélet és indoklás született a többi fideszes médium és alperes (Magyar Nemzet, Mandiner és a kiadójuk, a Mediaworks) ellen is.