„Zajlik
A lényeg

Jól működik az osztrák védelem – ezt mutatja Taylor Swift koncertjének lemondása

8/08/2024 11:43

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Vikár Anna Flóra

Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő nem számít arra, hogy a terrorfenyegetés miatt lemondott bécsi koncert után tömegesen maradnának el népszerű rendezvények.

Terrorfenyegetés miatt lemondták Taylor Swift Ausztriában tervezett koncertjeit. A szerda esti mellett, így a mára és holnapra tervezett esemény is elmarad – közölték a hatóságok, melyek úgy értékelték, nem volt más választásuk. Előzőleg szerdán őrizetbe vettek két embert, akik a gyanú alapján merényletre készütek a Bécs melletti helyszínen.  Az őrizetbe vettek egyike egy 19 éves ternitzi lakos az interneten radikalizálódott, és néhány hete hűséget fogadott az Iszlám Állam terrorszervezetnek. A másik gyanúsítottat Bécsben fogták el, róla a rendőrség nem tett közzé részleteket.

Az Ausztriában lemondott koncertek után Kis-Benedek József nem számít arra, hogy jelentős számban mondanának le más tömegrendezvényeket. A biztonságpolitikai szakértő szerint az eset megmutatta, hogy az osztrák védelem jól működik, a hatóságok képesek közbeavatkozni akkor, amikor valamiféle fenyegetés érkezik, tisztességesen figyelnek.

2024. augusztus 08. A lényeg l Kis-Benedek József 2024.08.08.
00:57
00:00