„Ki
A lényeg

Józsefváros: bevezetik a kizárólagos lakossági parkolóhelyeket

6/07/2023 13:51

| Szerző: Klubrádió

Július 3-án elindult az új parkolást rend a Palotanegyedben, ahol az 1180 parkolóhelyből 332-őt este 18:00 és reggel 7:00 óra között csak a környéken lakók használhatnak.

Kikerültek a kizárólagos lakossági parkolóhelyeket jelző táblák a Palotanegyed utcáira, hétfőtől elindul az új parkolási rend, egyelőre csak a táblák jelzik ezeket a helyeket, felfestés nincs – írja a Józsefváros újság.

Terézvárosban már 2021-ben elkezdték bevezetni a kizárólagos lakossági parkolási rendszert (eleinte a belső részeken), Erzsébetvárosban 2022-ben. A tesztidőszakban mindkét kerületben csak jelzőtáblákkal figyelmeztették a nem a környéken lakókat, hogy este 18:00 óráig el kell hagyniuk a parkolóhelyeket, később felfestéssel is jelezték az éjszaka kizárólag lakosság által használható helyeket, mert a visszajelzések alapján a táblák nem voltak mindenkinek egyértelműek.

Egyelőre a Palotanegyedben is csak táblák kerültek ki. Rádai Dániel városfejlesztésért felelős alpolgármester a lapnak elmondta, hogy kizárólag a táblák számítanak hivatalos forgalomtechnikai jelzésnek, felfestés egyelőre nincs.

Most még biztosan nem büntetnek meg senkit, aki rossz helyre parkol, de azt még pontosan nem tudni, meddig tart a türelmi idő.