„Zajlik
A lényeg

K. Endre a Blikknek: "Balog Zoltán püspök úr az ellenem gerjesztett lincshangulatban továbbra is kiáll az ártatlanságom mellett"

19/06/2024 06:27

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Bárkay Tamás

Végtelenül sajnálja a kegyelemadókat – árulta el.

"Balog Zoltán  püspök úr azon nagyon kevés közismert személyek közé tartozik, aki az ellenem gerjesztett lincshangulatban továbbra is nyíltan felvállalja a véleményét, kiáll az ártatlanságom mellett. A püspök úr ismeri a munkámat, a személyiségemet, és rendelkezik mindazokkal a háttér-információkkal, amelyeket nem tudott figyelembe venni az igazságszolgáltatás ártatlanságom bizonyítása érdekében” – írta a pedofilügy főszereplője, K. Endre a Blikknek. A lap annak apropóján érdeklődött, hogy Balog Zoltán azt nyilatkozta, ártatlannak tartja K. Endrét és elismerte: személyesen szólt Novák Katalinnak, hogy részesítse elnöki kegyelemben a volt igazgatóhelyettest.

K. Endre
 
K. Endre háttal
 

(...) Két közvetlen tanú egybehangzóan azt nyilatkozta a bíróságon, hogy rájuk nézve semmilyen kényszerítő hatást nem gyakoroltam. Végtelenül sajnálom a kegyelemadókat, hogy le kellett mondaniuk, ugyanakkor hálásan köszönöm a döntésüket. Balog püspök úr talán azért várt a nyilvánosság előtt megszólalni a választásokig, mert a kegyelmi ügyet politikai haszonszerzésre használták fel a politikai pártok kisebb-nagyobb sikerrel" – fogalmazott a bicskei gyermekotthon volt igazgatóhelyettese, aki azzal a feltétellel reagált a lap érdeklődésére, ha válaszát teljes terjedelmében közlik.