„Zajlik
A lényeg

K. Endre már börtönbe vonulása előtt is megkereste az egyik bicskei áldozatot, hogy tüntesse fel őt ártatlannak

17/03/2024 04:37

| Szerző: Klubrádió

Nem csak az elnöki kegyelem után kereste meg az egykori áldozatot a bicskei gyerekotthon volt igazgatóhelyettese – írja az rtl.hu.

Az elnöki kegyelmet kapott K. Endre nemrég arra kérte a korábbi áldozatot, akinek a vallomása 2021-ben nagyban hozzájárul ahhoz, hogy börtönbe kerüljön, hogy mondjon fel a telefonjára olyan szöveget, amely a volt igazgatóhelyettes ártatlanságát igazolja.

Pár nappal később – K. Endre kérésére – újra találkoztak egy parkban. Ekkor a fiúnak arról beszélt, hogy lehet: a nemrégen felvett videókat módosítani kell majd, mert az ügyvédje szerint hangsúlyosabban kellene beszélnie az ártatlanságáról. Ezt a találkozást rögzítette kamerával az RTL Házon kívül című műsora.

Azonban a volt igazgatóhelyettes nem az elnöki kegyelem után kereste meg először a molesztált áldozatot, hanem még 2021-ben, a jogerős ítélete után, mielőtt börtönbe vonult. Arra kérte, írjon le olyan szöveget, amely az ártatlanságát igazolja.

K. Endrét a bíróság első- és másodfokon is 3 év 4 hónap börtönbüntetésre ítélte, mert bűnsegédként arra kényszerítette az akkori igazgató által szexuálisan zaklatott gyereket, hogy vonja vissza a vallomását.