„Köszönjük
A lényeg

Kamala Harris lefasisztázta Trumpot

24/10/2024 07:49

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Bárkay Tamás

Miután a volt elnök egykori kabinetfőnöke azt állította: Trump többször is hangot adott Hitler iránti csodálatának.

Kamala Harris fasisztának nevezte Donald Trumpot, miután a volt elnök egykori kabinetfőnöke azt állította: Trump többször is hangot adott Hitler iránti csodálatának, írja a Guardian. John Kelly szerint a volt elnök korábban arról siránkozott, hogy nincsenek olyan tábornokai, akik hasonló hűséget esküdnének neki, mint ahogyan a katonai parancsnokok Adolf Hitlert szolgálták a náci Németországban.

Az Egyesült Államok alelnöke szerdán a washingtoni rezidenciáján tartott beszédében azt mondta: „Donald Trump egyre inkább egy zavart és instabil személy, és egy második ciklusban az olyan emberek, mint John Kelly már nem lennének ott, hogy a hajlamai és tettei ellen védelmet nyújtsanak. Azok, akik egykor megpróbálták megakadályozni, hogy a legvadabb indulatait kövesse, már nem lennének ott, hogy megfékezzék őt”.

Donald Trump
 
Donald Trump
 

Harris szerint Kelly szavaiból világosan kiderül, hogy Trump olyasvalaki, aki „minden bizonnyal a fasiszták általános definíciójába tartozik, és aki valójában már az első napon diktátori fogadalmat tesz, és megfogadja, hogy a hadsereget személyes milíciájaként fogja használni a személyes és politikai bosszúhadjáratainak végrehajtására”. (A Telex nyomán)