„Zajlik
A lényeg

Karácsony: Most legyen nagy a szátok! - Folytatja a kormány az önkormányzatok kiéheztetését

11/11/2021 08:56

| Szerző: Klubrádió

A Belügyminisztérium szerdán azt közölte az önkormányzati szövetségekkel, hogy jövőre is csak egy százalék lesz a helyi iparűzési adó a korábbi 2% helyett, ami az önkormányzatok megélhetését jelentette eddig. A kormány azonban egyre több forrástól vágja el a településeket, ez a játszma is ennek a része.

"A vidéki nagyvárosokat vagy kompenzálják, vagy nem, de a főváros és a kerületek ne is álmodjanak ilyenről. Idén és jövőre csak ez az intézkedés nagyjából annyi pénzt vesz ki a Fővárosi Önkormányzat és a kerületek költségvetéséből, amennyit állítólag a Városháza ér – közel 40 milliárd forintot" -írta közleményében Karácsony Gergely szerdán este.

Karácsony Gergely szerint ez az összeg pont annyi, amennyit a kormánypropaganda emleget a Városháza eladása/el nem adása kapcsán. A fővárosi önkormányzat ugyanis nem akarja eladni a Városháza épületét, de a kormány ezzel támadja. "Kíváncsian várom, hogy a város értékeinek elkótyavetyélésétől minden alap nélkül rettegő Fidesz pártkatonák most felemelik-e szavukat az ellen, hogy a kormányuk folytatja a nemzet fővárosának politikai célú kivéreztetését. Most legyen nagy a szátok!" - írta Karácsony.