„Klubrádió
A lényeg

Karácsony szombaton vitázna Dobrevvel és Márki-Zayjal

7/10/2021 09:47

| Szerző: Klubrádió

Csütörtökön reggel egy előrehozott kormányfőjelölti vitát javasolt Karácsony Gergely az ellenzéki előválasztás vasárnap induló második fordulója előtt a két riválisának, akiknek a nevét nem ejtette ki a videóban.

Szerinte már most szombaton meg lehetne tartani a vitát, mert az erre kijelölt október 13. már túl későn lenne. 

„Az előválasztásnak arról kellene szólnia, hogy ezeknek a politikusoknak milyen jövőképet kellene kínálniuk, végre arról kellene szólnia a politikának, hogy hogyan fogunk jobban élni ebben az országban. Sajnálom, hogy az elmúlt néhány napban keveset beszéltünk erről” – mondta Karácsony. Megismételte azt az álláspontját, hogy ne a közvéleménykutatásokról szóljon a vita, hanem programokról:

Az ő programja, mondta, újra egyesíteni az országot, le akarja zárni a polgárháborút és fel akarja számolni a társadalmi igazságtalanságokat, amik nyomasztanak minket, sorolta.

Szerinte az is cél, hogy tartalmi viták legyenek, ezért nem tartja helyesnek, hogy a választás közben vitázzanak, hanem legyen előtte, még szombaton, arról, hogy ki, milyen Magyarországot szeretne, "és ne fullasszuk bele a vitákat ezekbe a butaságokba, hogy ki melyik közvéleménykutatásban hol áll" - mondta.

Azt mondta, neki mindegy, hol és milyen feltételekkel vitáznak, ő ott lesz.