„Zajlik
A lényeg

Kényszergyógykezelésre ítélték az újbudai rendőrgyilkost

8/03/2024 13:23

| Szerző: Klubrádió

Kóros elmeállapota miatt felmentette a Fővárosi Törvényszék Sz. Szilárdot, aki tavaly január 12-én meggyilkolt egy rendőrt, további két járőrt pedig megsebesített Újbudán, egy Lecke utcai társasházban. A tragédiában a 29 éves járőrparancsnok, Baumann Péter vesztette életét.

A bíró a tárgyalás elején ismertette a korábban elkészült szakértői véleményeket. Elmondta, hogy az igazságügyi szakértői vélemény szerint Sz. Szilárd paranoid pszichózisban szenvedett a bűncselekmény elkövetésekor, és olyan téveszméi voltak, hogy megfigyelik és üldözik. A szakvélemény szerint a kóros elmeállapota kizárta azt, hogy felismerje a cselekménye súlyát és következményeit.

Az újbudai rendőrgyilkos kényszergyógykezelését rendelte e
 
Az újbudai rendőrgyilkos kényszergyógykezelését rendelte el a Fővárosi Törvényszék
 
Budapest, 2024. március 8. Szabó Judit bíró ítéletet hirdet az Sz. Sz. ellen több hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt indult büntetőper tárgyalásán a Fővárosi Törvényszéken 2024. március 8-án. A több emberen, hivatalos személy ellen elkövetett emberölés kísérlete alól felmentette, és kényszergyógykezelését rendelte el a Fővárosi Törvényszék a férfinak, aki tavaly januárban halálra késelt egy vele szemben intézkedő rendőrt, és másik kettőt is megsebesített. A bíróság a vádirattal egyezően állapította meg, hogy Sz. Szilárd a bűncselekmény idején és jelenleg is kóros elmeállapotban szenved.
Fotó: MTI/Lakatos Péter