„Zajlik
A lényeg

Orosz külügy: Ukrajna megfélemlíti Oroszország békés lakosságát

12/08/2024 13:15

| Szerző: Klubrádió

Az ukrán csapatok már 30 kilométerre előrenyomultak Oroszország területén belül.

A kurszki offenzíva 6. napján az ukrán csapatok már 30 kilométerre előrenyomultak Oroszország területén belül, az orosz–ukrán háború kitörése óta ez a legjelentősebb előretörésük – írja a Telex.

Az orosz védelmi minisztérium természetesen megragadta az alkalmat, hogy áldozatnak állítsák be magukat. Marija Zaharova külügyminisztériumi szóvivő szerint Kijev "megfélemlíti Oroszország békés lakosságát". Annyi tényszerűt azonban közzétettek, hogy az orosz csapatok jelenleg az orosz–ukrán határtól 25 kilométerre fekvő kurszki Tolpino és a 30 kilométerre fekvő Obscsi Kologyez közelében harcolnak az ukrán csapatokkal.

Az oroszok állítása szerint eddig 76 ezer embert evakuáltak a kurszki régió határ menti területeiről, ahol a helyi hatóságok szükségállapotot hirdettek.

A portál megjegyezte, a kurszki offenzíva az eddigi legnagyobb összehangolt támadást jelenti az ukránok részéről a háború kezdete óta. Hat nappal ezelőtt az ukránok meglepetésszerűen behatoltak orosz területre, ami tömeges evakuálásokat váltott ki a határ mindkét oldalán.