„Klubrádió
A lényeg

Kijöhetett a börtönből a fideszes Voldemort

3/12/2021 07:29

| Szerző: Klubrádió

Elhagyhatta a börtönt a Fidesz korábbi országgyűlési képviselője, Mengyi Roland, írja a 24.hu. A volt képviselőt korrupcióval vádolták, és 2019-ben négy év letöltendő börtönbüntetésre ítélték különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt. 2020. január óta volt a kecskeméti büntetés-végrehajtási intézetben.

Átadták a Harangod-Mag Kft. húsüzemét Megyaszón
 
Mengyi Rolad
 
Megyaszó, 2015. szeptember 24. Mengyi Roland, a térség fideszes országgyűlési képviselője beszédet mond, balról Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes a Harangod-Mag cégcsoport 420 millió forintos beruházással elkészült húsüzemének átadóján a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Megyaszón 2015. szeptember 24-én. A növénytermesztéssel, állattenyésztéssel, gyümölcstermesztéssel foglalkozó, mintegy kétszáz embert alkalmazó Harangod-Mag Kft. a húsüzem beruházásához csaknem 100 millió forintot nyert uniós pályázaton. MTI Fotó: Vajda János
Fotó: Vajda János / MTI
 

 

A négy évből eddig 22 hónapot töltött rács mögött, írja a lap, amely megjegyzi, hogy Mengyit vagy azért engedték ki, mert a büntetés harmada jó magaviseletre tekintettel elengedhető, és ezen felül még legfeljebb 10 hónapnyi reintegrációs őrizet is adható azoknak, akiknek nem erőszakos bűncselekmény miatt kell ülniük, és öt évnél rövidebb a szabadságvesztésük, vagy azért volt telefonon elérhető, mert néhány napra biztosított eltávozása idején tudták felhívni a saját telefonján. Ez nem derült ki, mert Mengyi nem akart válaszolni a lapnak, mert "nem vagyunk olyan baráti viszonyban, hogy erről nyilatkozzak", ráadásul szerinte nem is közszereplő, ezért a cikk megjelenését sem támogatta.