„Klubrádió
A lényeg

Kilépett a fidelitasos, akit a hírek szerint marihuánatermesztés miatt fogtak el

16/07/2021 20:17

| Szerző: Klubrádió

A Telex információi szerint F. J., a hódmezővásárhelyi Fidelitas alelnöke érintett lehet nagy mennyiségű kábítószer termesztésében. A rendőrség a portál kérdése után tett ki közleményt arról, hogy elfogtak valakit ilyen ügyben, azonban monogram nélkül. A helyi Fidelitas-szervezet este Facebook-posztban közölte: a vezetőjük kilép a Fidelitasból és áll a vizsgálatok elé.

Ahogy arról a nap folyamán mi is írtunk, kedd este azután került ki hirtelen a police.hu-ra egy marihuánaültetvényről szóló közlemény, miután azt kérte a Telex a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztályától, erősítsék meg vagy cáfolják, hogy F. J. érintett-e nagy mennyiségű kábítószer termesztésben – írja a portál. Erre azért kérdeztek rá, mert információik szerint F. J. a hódmezővásárhelyi Fidelitas alelnöke. Később Hódmezővásárhely polgármestere, Márki-Zay Péter is azt mondta, hogy valóban a helyi Fidelitas oszlopos tagjáról van szó.

A helyi Fidelitas-szervezet most egy Facebook-posztban közölte, a vezetőjük kilép a Fidelitasból és áll a vizsgálatok elé.

A posztban nem nevezték meg saját vezetőjüket, aki épp kilép a Fidelitasból, csak ennyit írtak:

„(...) Mivel a kialakult helyzetből politikai ügyet próbálnak kreálni, ezért az érintett tagtársunk a mai napon kilépett a helyi szervezetünkből, mivel nem akar ártani közösségünknek. Az érintett személy áll a vizsgálat elé. A Fidelitas minden bűncselekményt elítél, álláspontunk szerint mindenkinek vállalnia kell tetteiért a felelősséget.”

Ahogy azt a Telex megírta, a rendőrség keddi közleményében monogram sem szerepelt, a körülményekről azonban viszonylag részletesen írtak. Így arról is, hogy a hódmezővásárhelyi nyomozók egy idős házaspárt és egy 27 éves fiatalembert fogtak el, akik egy tanyán több mint 350 tő, különböző fejlődési szakaszban lévő kannabisznövényt termesztettek.

A rendőrök látókörébe még július elején került az idős férfi, végül július 8-án tartottak szemlét a tanyán, ahol megtalálták a nemesített növényeket, továbbá a részben leszüretelt és kiadagolt kábítószert, illetve a termesztéshez szükséges eszközöket is.

Az idős házaspárt és a fiatal férfit a rendőrök gyanúsítottként kihallgatták, elismerték bűncselekmény elkövetését. A portál információi szerint a rendőrség azonban nem indítványozta a letartóztatásukat, vagyis a nyomozás alatt mindhárman szabadlábon védekezhetnek.

A rendőrség az idős házaspár és fiatal társuk ellen termesztés és jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának gyanúja miatt indított eljárást.

(Kiemelt kép: Police.hu)