„Zajlik
A lényeg

Kirúgták azt a tanárt, aki hónapokon keresztül verbálisan bántalmazott egy 9 éves lányt

25/06/2024 16:18

| Szerző: Klubrádió

"Baromagyú", "kitekerem a nyakad", "kiváglak innen úgy, hogy kitörik kezed-lábad", ilyeneket mondott neki. A szülők titokban, diktafonnal rögzítették a traumatizált kislány iskolai óráit.

A Dunaújvárosi Tankerületi Központ közölte: „A Sárkeresztúri Általános Iskolában az egyik pedagógus hivatásához méltatlan módon bánt az egyik tanulóval, ezért a Dunaújvárosi Tankerületi Központ – a sajtóban megjelent információk és bizonyítékok alapján – a mai napon az érintett pedagógust elbocsátotta.”

Az RTL Híradó riportjából derült ki, hogy egy 9 éves kislányt hónapokon keresztül verbálisan bántalmazott egy tanító egy Fejér megyei általános iskolában. A tanító ilyesmiket mondott:

„Baromagyú. Semmit nem írtál, a másik hülye sem. 4×3? Mennyi 4×3? Ide mennyit írok? 12! Írd már, te baromagyú! Ide meg hatot! Mert soha nem itt vagy, amit mondok. Kitekerem a nyakad! Kiváglak innen úgy, hogy kitörik kezed-lábad. Ki kíváncsi rád? Téged ki kérdezett már megint? Senki nem kíváncsi rád. Senki! Tegye föl a kezét, aki kíváncsi az Emmára! Látod, mennyien nem? Senki. Minek szólsz bele mindig?”

A kislány depresszióval küzdött, öngyilkossági gondolatai lettek. A szokatlan viselkedése miatt a szülei diktafont tettek a táskájába, és két és fél hónapig titokban rögzítették, mit mond a tanító. Az igazgató és a tankerület nem segített, végül az oktatási jogok biztosa segített új iskolát találni Emmának.

Hétfőn kiderült az is, hogy miután a szülők az RTL-hez fordultak, a tanító megpróbálta megvesztegetni a bántalmazott kislány családját: megkérdezte, mennyi pénzt kérnek azért, hogy az ügyet ne adja le a tévé.

(via Telex, képünk illusztráció)