„Zajlik
A lényeg

Kötéssel a fülén jelent meg Trump a merénylet óta először a nyilvánosság előtt

16/07/2024 11:46

 | Szerkesztő: Ivánkai Márk

Kötéssel a fülén jelent meg Donald Trump a merénylet óta először a nyilvánosság előtt – írja a 444.hu.

A merényletkísérlet után 2 nappal először jelent meg a volt amerikai elnök nyilvános helyen, méghozzá a republikánusok Milwaukee-ban rendezett országos gyűlésén, ahol ő lett a párt hivatalos elnökjelöltje. Trump kötést viselt a meglőtt jobb fülén, egy négyszögletes párnácskát, a fejét nem tekerték körbe gézzel.

Egyelőre nem kellett színpadra állnia, csak a széksorokban jelent meg az esemény közben és családtagjai társaságában ült be a VIP-szektorba, frissen kiválasztott alelnökjelöltje, JD Vance mellé. Trumpnak csak 3 nap múlva lesz jelenése, amikor beszédet mond és formálisan el fogja fogadni a párt jelölését.

USA PARTIES RNC MILWAUKEE
 
Az amerikai republikánusok nemzeti kongresszusa Milwaukee-ban
 
A republikánus elnökjelölt és korábbi elnök, Donald Trump (B), valamint alelnökjelöltje, JD Vance (J), a republikánusok nemzeti kongresszusának (RNC) nyitónapjának esti rendezvényén a Wisconsin állambeli Milwaukee-ban található Fiserv Forumon. 2024. július 15. Az esemény alig néhány nappal azután került sor, hogy egy 20 éves pennsylvaniai férfi megkísérelte meggyilkolni Donald Trump volt elnököt és a republikánusok jelenlegi elnökjelöltjét. Az RNC-t 2024. július 15-18-án tartják, és itt választják ki a Republikánus Párt küldöttei elnök- és alelnökjelöltjeit a 2024-es amerikai elnökválasztáson.
Fotó: JIM LO SCALZO / MTI/EPA/Jim Lo Scalzo