„Klubrádió
A lényeg

Kovács Gergely nyerte az előválasztást, de a DK saját jelöltet indíthat a XII. kerületben

19/04/2024 21:34

| Szerző: Klubrádió

A jelek szerint mégis lesz ellenzéki ellenfele Kovács Gergely MKKP-s polgármesterjelöltnek a 12. kerületben, Kovács ugyanis arról posztolt a Facebookon, hogy a DK-s Élő Norbert elindulhat a választáson polgármesterjelöltként.

Kovács szerint mindez annak ellenére történik, hogy az előválasztást többek között a DK által támogatott momentumos jelölttel szemben nyerték meg. Kovács szerint Élő az utóbbi napokban először az MKKP kompenzációs listáján akart szerepelni, aztán megfenyegette, hogyha nem indulhat a DK a megbeszéltek ellenére négy körzetben, akkor ráindítanak valakit a Kutyapártra az összesben. Kovács állítása szerint Élő azzal is megfenyegette őket, hogy "összehozza a fideszes győzelmet a Hegyvidéken", ha a Kutyapárt elindul Óbudán, Újpesten és a VII. kerületben.

Időközben a DK közleményben reagált az MKKP-társelnök posztjára. Azt írják, hogy a kerületi előválasztást megelőző Kutyapárt-Momentum paktumról nem is tudtak, így a DK-t "ez a titkos pártpaktum nem köti, nem is kötheti".

Hozzátették: "Nem a DK, hanem a Kutyapárt az, amely a Fideszt segíti a fővárosi kerületekben azzal, hogy ellenjelöltet állít a közös ellenzéki polgármesterekkel, polgármester-jelölttel szemben például az I., a III., a IV., a VII. kerületekben".