„Zajlik
A lényeg

Lázár János személyeskedve ment neki Vitézynek

9/10/2024 18:20

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Szikora Gábor

Aberrált, belvárosi, libsi gyerekről írt a közlekedésért is felelős miniszter, és arról, hogy szerinte Vitézy Dávid "Magyar Péter seggét nyalja".

„Úgy látom, hogy néhány aberrált, belvárosi, libsi gyereknek megártott a túl sok szívás a hétvégén, és ezért aztán hallucinációik vannak a HÉV-vel, meg úgy általában a világgal kapcsolatban. Ilyenkor persze hazudnak is” – így reagált Lázár János építési és közlekedési miniszter a Facebookon arra, hogy a hvg.hu kedden azt írta, csúcsidőben a ráckevei H6-os HÉV-en 18 százalékos, a gödöllői H8-ason 13-23 százalékos, míg a csepeli H7-es vonalon 12 százalékos férőhelycsökkenést okozna az állami fenntartó járat- és kapacitásszűkítési terve.

A cikk szerint a háttérben az áll, hogy az állami MÁV–HÉV Zrt.-nek – amely 2016-ban vette át a HÉV-vonalakat a fővárostól – nincs elég működő szerelvénye, amit forgalomba tudna állítani.

Lázár János szerdai Facebook-bejegyzésében azt írta, minisztériuma vagy a MÁV vezetésében „senki, semmilyen döntést nem hozott a HÉV működésével vagy menetrendjével kapcsolatban”, minden más állítás „nettó hazugság”. 

Vitézy Dávid szerdán közölte, hogy a HÉV-ek tervezett ritkítása miatt összehívja a Fővárosi Közgyűlés Klímavédelmi, Közlekedési és Városfejlesztési szakbizottságának rendkívüli ülését jövő hétfőre, és arra Lázárt is meghívta, erre a miniszter azt írta:

„A jövőben a közlekedési kormányzat sehol és semmiről nem kíván Vitézy települési képviselővel egyeztetni. Aki ugyanis a hazugságokban az élen jár; aki elveszítette a főpolgármester választást, pedig minden segítséget megkapott ahhoz; aki most, a Fidesz után Magyar Péter seggét nyalja, nem lehet tárgyaló fél.”