„Zajlik
A lényeg

Lázár János szerint Debrecen pár év múlva megelőzheti Budapestet

16/10/2024 16:21

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Bárkay Tamás

Olyan jelentőségű várossá válhat, mint például Hamburg, szerinte.

A magyar kormány Debrecenre mint társfővárosra tekint, és továbbra is részt vesz a fejlesztésében – mondta Lázár János építési és közlekedési miniszter szerdán Debrecenben az MTI szerint.

Lázár arról is beszélt, hogy a kormány magánbefektetők bevonásával újítana fel tíz forgalmas pályaudvart. Budapesten a Nyugati, a Keleti és a Déli pályaudvart, de Kelenföld is bekerülhet a projektek közé.

 
Lázár János
 

A miniszter Debrecen fideszes polgármesterével, Papp Lászlóval tárgyalt a város fejlesztési kérdéseiről. Az MTI úgy tudja, hogy Lázár a helyi gazdaságfejlesztési beruházások koncepciójával foglalkozó munkacsoport ülése után beszélt a kormány beruházási terveiről. A miniszter szerint Debrecen néhány év múlva utolérheti, vagy

meg is előzheti Budapestet,

és olyan jelentőségű várossá válhat, mint például Hamburg.

Lázár továbbra is jó ötletnek tartja a Természettudományi Múzeum Debrecenbe költöztetését és ebben a törekvésében mindenféle formában támogatja a város polgármesterét – írja a Népszava. Az ugyancsak Debrecenbe szánt Közlekedési Múzeum részletes tervezése szerinte 2026-ban megkezdődhet.