„Zajlik
A lényeg

Lázár: Keveset építünk, de az marha jó lesz

15/09/2023 09:01

| Szerző: Klubrádió

Állítása szerint a mennyiség után a minőségre koncentrál Lázár János építési és közlekedési miniszter.

"Leállítottam több ezernyi beruházást több ezer milliárd forint értékben, tehát mi mással kecsegtethetném a kedves hallgatóságot, és mi mást ígérhetnék, minthogy most a mennyiség után a minőség jön, tehát keveset fogunk építeni, de az marha jó lesz, ezt tudom mondani. Ez leírja a gazdasági nehézségeket, kicsit kulturáltabb és cizelláltabb formában" - mondta az építési és közlekedési miniszter csütörtökön, az Országos Főépítész Konferencián, írja a Népszava.

Lázár János kijelentette: "Szándékaim szerint az építészek vannak kormányon és most már csak az a kérdés, hogy milyen következménye lesz mindennek a 2030-as években."

Lázár János beszélt arról a törvényjavaslatról is, amelynek révén minden állami beruházás, lebonyolítása és keretrendszere teljes egészében megváltozik. Emiatt azt reméli, hogy egy új minőség születik, valamint szakszerűbb és jobb lesz az állam érdekeinek képviselete.

Az állami beruházásokat alapjaiban megváltoztató törvényjavaslatáról, amit elfogadása után egyébként Novák Katalin köztársasági elnök visszaküldött az Országgyűlésnek, Lázár azt mondta, hogy szakszerűbb és jobb lesz az állam érdekeinek képviselete. Szerinte az új rendelkezések megvédik majd a mestert a kontártól.