„Támogassa
A lényeg

Legalább egy hónapja nincs lift a Jahn Ferenc kórház rehabilitációs osztályán

16/11/2023 07:01

| Szerző: Klubrádió

Legalább egy hónapja nem működik a lift a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház Központi Rehabilitációs osztályán és egyelőre azt sem tudni, mikor oldják meg a problémát - közölte az RTL Híradó.

A csatornát egy néző kereste meg az ügyben, akinek a hozzátartozója hetek óta fekszik az intézményben. Ő a helyzet miatt nem tud például kimenni az udvarra. A nyilatkozó úgy véli, a felvonó hiánya egyrészt nehezíti a gyógyulás folyamatát, másrészt ez mentálisan is megterhelő állapot lehet a betegek számára.

A probléma a kórházban dolgozókat is aggasztja. Az intézmény az RTL Híradó megkeresésére azt írta, hogy a lift javítása folyamatban van, addig a betegszállítók segítenek a betegeknek.

 
Jahn Ferenc Kórház
wikipedia
 

A csatorna ugyanakkor megjegyzi, hogy nem csak a Jahn Ferenc kórházban állt már elő hasonló helyzet, az elmúlt hónapokban több fővárosi kórházban is voltak ilyen problémák. Elromlott liftre panaszkodtak például a Semmelweis Egyetem egyik klinikáján, a Szent István kórház sebészetén és az Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézetben is.