„Zajlik
A lényeg

Magyar diák megy az Északi-sarkra a Roszatom támogatásával

13/08/2024 14:36

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Bárkay Tamás

Az expedíción  a magyaron kívül még Bangladesből, Dél-Afrikából, Fehéroroszországból, Indiából, Kazahsztánból, Kamerunból, Kínából, Kirgíziából, Magyarországról, Mongóliából, Örményországból, Tunéziából és Üzbegisztánból érkezett fiatalok vesznek részt. 

A Roszatom támogatásával első ízben külföldi fiatalok, köztük egy magyar diák részvételével indul expedíció augusztus 13-án az Északi-sarkra. A Tudás jégtörője elnevezésű projektben a fogadó Oroszország fiataljai mellett számos ország, köztük Magyarország képviselője vesz részt. – újságolja a kormánybarát Világgazdaság.

Az expedíció augusztus 13-án indul az Északi-sarkra.

 
Fotó: Pixabay
 

A Tudás jégtörője projekt célja a természettudományok és az atomenergiával kapcsolatos technológiák népszerűsítése, a tehetséges gyerekek felkutatása és támogatása, képességeik fejlesztése és pályaorientációja.

Az orosz diákok mellett Bangladesből, Dél-Afrikából, Fehéroroszországból, Indiából, Kazahsztánból, Kamerunból, Kínából, Kirgíziából, Magyarországról, Mongóliából, Örményországból, Tunéziából és Üzbegisztánból érkezett fiatalok vesznek részt. 

Magyarországot Varga Levente, a nagy magyar utazó és felfedező, Kőrösi Csoma Sándor nevét viselő budapesti gimnázium tanulója képviseli.