„Köszönjük
A lényeg

Magyar Péter a Tisza-előnyt mutató felmérésről: Történelmet írunk

23/10/2024 09:54

| Szerző: Klubrádió

A 21 Kutatóközpont friss számai szerint a biztos szavazók többsége már nem a Fideszt választaná. 

Magyar Péter, a Tisza elnöke is megosztotta a 21 Kutatóközpont friss közvélemény-kutatásának eredményét, amely szerint pártja a biztos szavazók körében átvette a vezetést a Fidesztől.

Történelmet írunk. 18 éve nem volt ilyen – írta Facebook-oldalán Magyar, utalva arra, hogy 2006 ősze óta a felmérések szerint – és a választási eredmények alapján is – a Fidesz tartósan a legnépszerűbb párt volt Magyarországon.

A Tisza elnöke szerint „Magyarország üzent: Orbán Viktor rendszerének vége van”.

Magyar hozzátette, a mostani felmérést jegyző 21 Kutatóközpont idén nyár elején szinte hajszálpontosan eltalálta a június 9-i EP választás eredményét.

A közvélemény-kutat cég közvetlenül az EP-választások előtt a Fidesznek 44, a Tiszának 32 százalékot prognosztizált, ami hibahatáron belüli mértékben tért csak el a június 9-i eredménytől: a Fidesz 44,8, a Tisza 29.6 százalékot ért el.   

Török Gábor politológus szintén hírt adott 21 Kutatóközpont Tisza-előnyt mutató friss felméréséről. „18 év után az első olyan közvélemény-kutatás, amelyben nem a Fidesz az első” m – írta, megjegyezve, 2021 őszén voltak olyan kutatások, amelyekben az ellenzéki pártok közös listája a Fidesznél jobb számokat mutatott. 2021 novemberében például 41-37-et mért a Závecz kutatása. Elemzésében azt is írta, a felmérés eredményéből tisztán láthatóvá vált a két Magyarország.