„Zajlik
A lényeg

Magyar Péter és a Momentum is kitiltaná a telefonokat a parlamentből

3/09/2024 21:41

| Szerző: Klubrádió

Miután a kormány az idei tanévtől kezdve a diákok és a pedagógusok számára is betiltotta a mobilozást, a Tisza Párt és Momentum a parlamentben is bevezetné ezt a szigorítást.

Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint ha akkora nagy gondnak tekintik a telefonhasználatot és a digitális oktatás fejlesztése helyett a tiltást választja, akkor ne álljunk meg itt, hanem tiltsuk be a telefonhasználatot a parlamentben is. 

Magyar Péter a kormányszóvivő stílusát átvéve úgy fogalmazott: „A választópolgárok jogos elvárása, hogy ilyen viták és döntések során a képviselők figyelmét ne vonja el magánügyeik intézése és a közösségi média használata.”

Vitályos Eszter ugyanis a hétvégén azt mondta: Azért veszik el a diákoktól a mobiltelefont, hogy "nagyobb figyelem jusson a tanulásra, és a szünetekben a gyerekek ne kütyüzzenek, hanem beszélgessenek egymással".

A diákoktól elvett telefonokért az intézményeknek kell vállalniuk a felelősséget – közölte Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár az egyik kormányközeli rádiónak adott interjúban. Hozzátette, nem számítanak arra, hogy tömegesen fordulhat elő ilyen probléma.