„Zajlik
A lényeg

Magyar Péter hangfelvétele: az ügyészség Rogán Antalt is kihallgatta

20/06/2024 11:14

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Bárkay Tamás

Az eljárás nem tárta fel, hogy Schadl Rogán embere-e. A nyomozást lezárták.

Kilenc tanút, köztük Rogán Antalt is meghallgattak, és 17 ezer oldalnyi dokumentumot vizsgált meg az Ügyészség a Magyar Péter által kiszivárogtatott hangfelvétel nyomán – számolt be csütörtöki sajtótájékoztatóján Kovács Katalin szóvivő és Fürcht Pál főügyész.

Kovács közölte, az, hogy Schadl Rogán embere-e, nem bűncselekmény, az eljárás során nem volt feltárható kapcsolat kettejük között. Az ügyészség azt vizsgálta, elmulasztott-e valaki feljelentést tenni, kihúztak-e bármit a nyomozatiból, illetve Völnert figyelmeztették-e a legmagasabb szintről.

A nyomozás megállapította, hogy 2021. novembere előtt

egy kormánytag sem tudott az ügyről, így senki nem mulasztotta el feljelentési kötelezettségét.

 Rogán Antal gazdasági bizottsági meghallgatása
 
Rogán Antal.MTI/Kovács Tamás

Magyar Péter a kihallgatásán megerősítette, hogy ő a Schadl-Völner-ügyről posztolt, ennek több mint egy éve megy a tárgyalása. Fürcht szerint így a feljelentő méltán gondolhatta, hogy valaki elmulasztotta feljelentési kötelezettségét. Magyar azt mondta, ő a Schadl-ügyről akkor szerzett tudomást, amikor 2021 decemberében gyanúsítottként hallgatták ki Schadlt és Völnert, arról tudomása pedig nincs, hogy bárki elmulasztotta volna feljelentési kötelezettségét. Fürcht elmondta, Varga Juditot is kihallgatták, aki azt vallotta, nem tudott a nyomozásról.

A nyomozók szerint a Varga-féle hangfelvétel tárgyi tévedésekkel van tele, amelyek kizárják, hogy nyomozati iratokból szerezték azokat. (A hvg.hu nyomán)