„Támogassa
A lényeg

Magyar Péter Orbánnak: Befújt a szél az ablakon egy nem nyilvános kormányhatározatot

28/04/2024 20:03

| Szerző: Klubrádió

Magyar Péter azt írta: egy nem nyilvános kormányhatározat szerint 48 értékes állami ingatlant, főleg üdülőket hirdetett meg a kormány.

„Miniszterelnök Úr, Befújt a szél az ablakon egy nem nyilvános kormányhatározatot” – kezdi a bejegyzését a Tisza Párt alelnöke. Ebben szerinte több állami cég, a büntetés-végrehajtás, tankerületek, nemzeti parkok, rendőrkapitányságok, a mentőszolgálat értékes Balaton-parti üdülőjét, oktatási és rekreációs központjait is eladásra hirdettek meg.

„Miért adják el ezeket az ingatlanokat, köztük olyat, amely a legnagyobb még be nem épített balatoni partszakasszal és kikötővel rendelkezik? Miért akarják ezt eltitkolni a magyar emberek elől? (…) Mire költik a befolyó vételárat? A veje és a haverjai részt vesznek a rövid határidővel meghirdetett liciteken?

Hány nem nyilvános és titkosított kormányhatározatot hoztak tavaly? Miért titkosak ezek? Mi a tartalmuk?” – sorolta kérdéseit Magyar, aki azt állítja, minden mutyit kivizsgál majd.

Ahogy a hvg.hu írja, a Magyar Péter által hivatkozott, a sorszáma miatt "kétezresnek" hívott nem nyilvános – vagyis a Magyar Közlönyben meg nem jelent – kormányhatározatról van szó.