„Zajlik
A lényeg

Magyar: Szent István nem ilyen hazáról álmodott

20/08/2024 18:18

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Lőrincz Csaba

Magyar Péter a Tisza párt szimpatizánsaival egy Margitsziget kört futott délelőtt, majd megsütötték az ünnepi kenyeret, délután pedig ünnepi beszédet mondott. "Szent István nem kifosztotta a hazáját, hanem dolgozott érte. Nem nyaralni ment, hanem elsőként indult a csatába" – mondta.

A margitszigeti Nagyréten gyűltek össze augusztus 20-án a Tisza Párt szimpatizánsai: a legtöbben a tűző nap helyett az árnyékba húzódva, piknikezős hangulatban várták a Tisza Párt elnökének 18 órára meghirdetett beszédét. Magyar Péter kenyérsütéssel, szigetkör-futással emlékezett meg az államalapításról.

Pódiumbeszélgetés is volt, ahol Péter Petra beszélgetett Tarr Zoltánnal, a Tisza Párt EP-képviselőcsoportjának vezetőjével, illetve Bovier Györggyel, aki a kerekesszékes teniszválogatott tagja és motivációs tréner – írta meg a hvg.hu.

Mivel estére esőt/vihart mondtak, így a kezdést két órával korábbra, délután négyre hozta eredetileg, aztán mégis délután 6-kor, de ez már csak a helyszínen derült ki. Itt úgy fogalmaztak: „szerencsére az időjárás nekünk kedvez, tartjuk az eredeti menetrendet”.

A Telex arról számolt be, hogy 16 előtt még "elég szellős" volt a Nagy-rét.

A Tisza párt elnöke arról beszélt, hogy Szent István nem ilyen hazáról álmodott, nem ilyen Magyarország alapjait fektette le bő egy évezreddel ezelőtt. Azt mondta: "Szent István nem kifosztotta a hazáját, hanem dolgozott érte. Nem nyaralni ment, hanem elsőként indult a csatába."