„Zajlik
A lényeg

Március óta nincs onkológiai ellátás a Péterfy Kórházban, a betegek és a dolgozók is elégedtelenek

19/08/2021 09:25

| Szerző: Klubrádió

Ugyan ez a helyzet március óta létezik, de a kórház eddig azt kommunikálta, hogy minden rendben van, így eddig ebből nem lett hír.

A valóságban azonban a Péterfy betegeit az elmúlt lassan fél évben a Szent László Kórházban látták el, és hogy ez meddig lesz még így, azt eddig a kórház vezetése nem árulta el.

Az osztály orvosai most a belgyógyászaton dolgoznak, és az ápoló személyzetet is más osztályokra helyezték.

A dolgozók a normális munkakörülményeket, a rákbetegek pedig az őket sokszor évek óta kezelő orvosaikat szeretnék visszakapni, vagy legalább érdemi választ szeretnének, mikor lesz ez lehetséges – írja a 444.

A lap megkeresése után néhány nappal a Péterfy Kórház közleményt adott ki "Betegeink ellátása zavartalan a Péterfyben zajló felújítás idején is" címmel:

"A Péterfy Kórházban jelenleg felújítások zajlanak, amelyek időről időre szükségessé teszik egyes osztályok ideiglenes költöztetését. A régóta esedékes felújításban érintett osztályok elhelyezésére az intézmény Onkológiai Osztályának területén van lehetőség. A Péterfy Kórház onkológiai betegeinek ellátása a felújítások idején is folyamatos, hiszen az intézmény onkológiai feladatait ideiglenesen a Dél-Pesti Centrumkórház Szent László kórházi telephelyének Onkológia Osztálya vette át. A feladatokat átvállaló Dél-Pesti Centrumkórházban az ellátás zavartalanul, a Nemzeti Népegészségügyi Központ által engedélyezve biztosított, és a betegek a legmagasabb színvonalú ellátásban részesülnek. A Péterfy Kórház Onkológiai Osztályának orvosai – akik belgyógyász szakvizsgával is rendelkeznek – jelenleg belgyógyászati munkát végeznek, és foglalkoztatásuk folyamatos."