„Klubrádió
A lényeg

Mától van iskolai oltási akció

30/08/2021 09:32

| Szerző: Klubrádió

Miközben az elmúlt három napban 521 új fertőzöttet igazoltak, és szerdán elkezdődik az iskola, a szülők a gyerekeket mától regisztrálhatják az iskolai oltásra. Erre előzetesen 48 ezer diákot írtak fel a szüleik.

"Az iskolai oltásokat augusztus 30. és 31., valamint szeptember 2. és 3. napokon tartják az iskolaorvosok és háziorvosok bevonásával. Az oltás Pfizer-vakcinával fog történni.A szülők visszajelzései alapján az iskolák összesítették az oltási igényeket, és a jelentkezők számától függően vagy a tanuló saját iskolájában vagy egy közeli iskolában jelölik ki az oltás helyszínét. A szülők az oltás pontos időpontjáról és helyszínéről külön értesítést fognak kapni. Az oltásra a 18 év alatti diáknak magával kell majd vinnie a kitöltött szülői hozzájáruló nyilatkozatot, a 18 évet betöltött diáknak a jelentkezési lapot. Ezeket a szülők emailben megkapták. Az első oltást követően 3 hét múlva kerül sor a második oltásokra ugyanabban az iskolában, ahol az első oltás is történt" - olvasható a kormányzati koronavírus oldalon.

A kormány hivatalos koronavírus tájékoztatója szerint a delta vírusmutáns "már hazánkban is terjed, a negyedik hullám jelei már több országban érzékelhetőek, és a beoltatlanok vannak a legnagyobb veszélyben".

Koronavírus - Románia
 
Koronavírus - Románia
 
Bukarest, 2021. június 2. Alexandrának, egy román lánynak az apja, Mihai fogja a kezét, miközben megkapja az új koronavírus elleni oltásának első adagját Valeriu Gheorghita katonaorvostól, az oltási kampány koordinátorától a gyermekek oltóközpontjában, a bukaresti Gyermekek Világa Parkban 2021. június 2-án. Romániában ezen a napon kezdődött meg a 12 évesnél nagyobb gyermekek oltása a koronavírus ellen. MTI/EPA/Robert Ghement
Fotó: Robert Ghement
 

 

A fertőzöttek számának emelkedése ellenére a hétvégén nem volt újabb halálos áldozata a járványnak, így az elhunytak száma változatlanul 30 057. 

98 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 7-en vannak lélegeztetőgépen.