„Ki
A lényeg

Matolcsy György kitüntette Csák Jánost, a modernizáció jeles képviselőjét

19/01/2023 12:45

| Szerző: Klubrádió

A Wekerle Sándor Kárpát-medencei Gazdasági-díj nagydíj fokozatát Csák János kulturális és innovációs miniszter, míg junior fokozatát Hortay Olivér, a Századvég Konjunktúrakutató Zrt. Energia- és klímapolitika üzletágának vezetője vette át Matolcsy Györgytől – tudatta az MTI.

A Wekerle Sándor-díjat azok kaphatják meg, akik a modernizációt, innovációt képviselik és a Kárpát-medencei egységes gazdasági építkezést szolgálják – mondta Matolcsy György. Hozzátette: A Trianon után elveszett Kárpát-medencei gazdasági egység kizárólag gazdasági, pénzügyi, kulturális és innovációs eszközökkel szerezhető vissza.

Csák Jánosról azt mondta Matolcsy:  Wekerle életműve azt üzeni, hogy a vállalaton belüli reformok és az ország megújulására való törekvés egybeesik. Most Csák János van abban a helyzetben, hogy egy innovatív Kárpát-medencei egységes teret szervezzen - tette hozzá.

Csák János kapta az idei Wekerle Sándor Kárpát-medencei Gaz
Fotó: Máthé Zoltán 
 

A miniszter a díj átvétele utáni úgy fogalmazott, egy ország akkor lehet sikeres, ha az állandó változások mellett megtartja a kulturális, gazdasági és lelki örökségét. Feladatnak nevezte a "kötödések ápolását", a béke és biztonság megteremtését, az egyensúlyok kialakítását, amivel

"eljutunk az ősi krédónkhoz, ami az Isten, család, haza".

Az elismerés olyan kiemelkedő szakembereknek és fiatal tehetségeknek adható, akik kimagasló munkájukkal hozzájárulnak a pénzügyi tudatosság fejlesztéséhez, valamint támogatják a fiatalok pénzügyi képzését,Tavaly a díj Nagydíj fokozatát Szijjártó Péter kapta.