„Zajlik
A lényeg

Medián: Jön fel a Fideszhez a Tisza

11/09/2024 15:18

 | Szerkesztő: Ivánkai Márk

Ha most vasárnap lennének választások Magyarországon, a Fidesz a listás szavazatok 43 százalékát kapná, míg a Tisza 39 százalékot érne el – derül ki a Medián friss kutatásából, amit a HVG megbízásából készítettek.

A teljes szavazókorú népességben 11-ről 5 százalékpontra csökkent a két párt közötti távolság, a választani tudó biztos szavazók körében ennél még dinamikusabban, 12-ről 4 százalékpontra, foglalta össze az eredményeket Hann Endre, a Medián igazgatója.

Ugyan a Fidesz támogatottsága az EP-választás óta csak minimálisan csökkent, azonban Magyar Péterék támogatottsága 9 százalékponttal nőtt. Azaz a Tisza Párt továbbra is a korábbi ellenzéki pártok rovására erősödik.

Ezt jól mutatja, hogy a DK támogatottsága drámaian zuhan, a Medián által mért júliusi 9 százalék feletti eredményhez képest alig vannak 3 százalék felett, a Mi Hazánk pedig 7 százalékról 4 százalékra esett vissza ugyanebben az időszakban.

A felmérést szeptember 3-a és 10-e között készítette a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet 1000 fős országos reprezentatív minta telefonos megkérdezésével.

 
Orbán Viktor
 
Kötcse, 2024. szeptember 7., szombat Forrás: 444.hu
 

(Via 24.hu)