„Klubrádió
A lényeg

Meghalt egy menekülő afgán civil egy repülőgép futóművében

17/08/2021 09:07

| Szerző: Klubrádió

Egy menekülő afgán civil holttestét találták meg a kabuli repülőteret elhagyó katonai szállító repülőgép futóművében – írja a Politico a Washington Post híre alapján.

A holttestet azután találták meg, hogy több száz, Afganisztánból menekülni akaró civil hatolt be a kabuli nemzetközi repülőtérre, hogy az ott lévő repülőkre – köztük amerikai katonai gépekre – feljussanak. A tálibok hatalomátvétele miatt kitört káoszban az amerikai katonák a levegőbe lőttek, és egy időre leállították a külföldiek evakuálását. A reptéri incidensben legalább öten meghaltak beszámolók szerint.

Afgán konfliktus
 
Afgán konfliktus,
Kabul, 2021. augusztus 16. Iszlamista szélsőséges tálib fegyveresek járőröznek Kabulban 2021. augusztus 16-án. Előző nap tálib fegyveresek behatoltak az afgán fővárosba és elfoglalták az afgán kormányerők által elhagyott kormányzati intézményeket. A tálibok a főváros valamennyi területét ellenőrzésük alá vonták és Asraf Gáni afgán elnök is elhagyta az országot. MTI/EPA/STRINGER
Fotó: STRINGER
 

A szerencsétlenül járt afgán holttestére egy amerikai C-17 típusú szállító repülőgép futóművében találták rá órákkal azután, hogy sietve felszálltak a kabuli nemzetközi repülőtérről – írja a 24.hu.