„Zajlik
A lényeg

Megint Várhelyi Olivért jelöli Magyarország uniós biztosának Orbán

29/07/2024 09:07

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Bárkay Tamás

A biztos finoman szólva is megosztó személyiség.

Orbán Viktor hétfőn az X-en jelentette be, hogy telefonon egyeztetett Ursula von der Leyennel, az Európai Bizottség régi-új elnökével. Egyszersmind közölte azt is, hogy megint Várhelyi Olivért jelöli a bizottságba:

Orbán szerint az elmúlt ötben Várhelyi bebizonyította, hogy az Európai Unió pozitív erőként képes változásokat elérni, és szerinte a biztos kiváló munkát fog végezni a következő bizottságban is.

Várhelyi, mint ugyancsak az X-en jelezte, óriási megtiszteltetésként éli meg  "Miniszterelnök úr felkérését és jelölését".

A biztos nem örvend különösebb népszerűségnek az Bizottságban, egy alkalommal például azért kellett bocsánatot kérnie, mert bekapcsolt mikrofonnal hülyézte le a meghallgatásán az őt kérdezni készülő képviselőket. Tavaly ősszel a Szociáldemokraták, a Zöldek, a liberális Renew Europe és a szélsőbaloldali képviselőcsoport többel között azért is bírálta a szomszédságpolitikáért felelős Várhelyit, mert felhatalmazás és bármiféle egyeztetés nélkül jelentette be Palesztinának szánt uniós források megvonását.