„Zajlik
A lényeg

Mégis fizetnek a tiltakozó óbudai tanároknak

23/11/2022 11:15

| Szerző: Klubrádió

Az Észak-Budapesti Tankerület nem fizette ki az augusztusi, illetve szeptemberi napidíjakat azoknak az Óbudai Gimnázium tanárainak, ezért a pedagógusok határozatlan idejű sztrájkot jelentettek be. A tankerület szinte azonnal visszakozott.

"Két napja az Óbudai Gimnázium sztrájkbizottsága egy nyilatkozatot adott ki, melyben leírtuk, hogy az Észak-Budapesti Tankerület nem fizette ki az augusztusi, illetve szeptemberi napidíjakat a gólyatáborra és az osztálykirándulásra. Gigantikus, napi ötezer forint (bruttó!) összegről van szó. Azt mondtuk, amennyiben ez nem kerül kifizetésre, határozatlan idejű sztrájkba kezdünk" - kezdi a bejegyzését Pócsné Berkesi Zsuzsanna az iskola franciatanára.

A december ötödikétől sztrájk bejelnetését követően két nappal a tankerület jelezte, mégis kifizetnék az elmaradt díjakat.

„Nagyon fontos lenne, hogy minden iskolában összegyűjtsétek, milyen összegekkel tartozik a tankerület, mert tudom, hogy mindehol van ilyen. Látjátok, érdemes harcolni!” – vonja le a tanulságot a pedagógus.

(Forrás: hvg.hu)