„Zajlik
A lényeg

"Mennyiért árulta el a hazát, miniszterelnök úr?" – DK-s képviselő zavarta meg Orbán sajtótájékoztatóját az EP-ben

8/10/2024 15:56

| Szerző: Klubrádió

Orbán Viktor európai tanácsi elnökségről tartott keddi sajtótájékoztatóját megzavarta a DK fiatal önkormányzati képviselője, Gyekiczki Márton, aki a kormányfő asztalához rohant, és azt kiabálta: "mennyiért árulta el a hazát, miniszterelnök úr? Eladta Putyinnak, eladta Hszi Csin-pingnek". 

Orbán Viktor miniszterelnök a tanácsi elnökségről tartott keddi sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: „a holnapi csihi-puhi” talán eltereli a figyelmet az elnökségi program lényegéről, ezért azt gondolták, külön is bemutatják azt. Ezután felidézte, hogy nem először tölti be a soros elnöki posztot (az ország, ez az EU jelenlegi taglétszámával 13,5 évente esedékes), és a következő dátumot is beírta már a naptárba, mert „fő az optimizmus”.

Nem sokkal a sajtótájékoztató kezdete után egy férfi a miniszterelnök asztalához rohant, cetliket dobált és többször, hangosan azt kérdezte, „mennyiért árulta el a hazát, miniszterelnök úr?”, majd hozzátette: „eladta Putyinnak, eladta Hszi Csin-pingnek”. Miután a tiltakozót kivezették, Orbán Viktor úgy reagált: „a magyar egy direkt nyelv, és a kommunikáció is meglehetősen durva. Amikor egy politikus azt mondja egy másiknak, hogy gazember, az a mi kultúránkban azt jelenti, hogy nem értek egyet önnel”.

A Demokratikus Koalíció közlése szerint Gyekiczki Márton, a DK önkormányzati képviselője zavarta meg a sajtótájékoztatót. A fiatal képviselő ugyanaz, aki szeptember elején játékpénzt szórt Orbán Viktorra a kötcsei pikniken, hogy azzal kereskedjen, ne a hazával.

(Kiemelt kép: Molnár Csaba, DK / Facebook)