„Klubrádió
A lényeg

Momentum: A budakeszi templom mellé hordják a lótrágyát Rákay Philip ménesbirtokáról

19/08/2021 17:45

| Szerző: Klubrádió

Bűz van a budakeszi templom mellett, mert oda hordják egy konténerbe Rákay Philip ménesbirtokáról a lótrágyát – közölte a Momentum három politikusa egy videóban.

Ahogy a 24.hu írja, büdös volt a Makkos-réten, és a Momentum három politikusa, Hajnal Miklós, Szemző Áron és Vadász Gábor utánajárt a budakeszi bűzről szóló panaszoknak. Arra jutottak, hogy Rákay Philip a díjugrató pályája helyett a budakeszi templom mellé helyezi el a lótrágyát.

A videó szerint különösen vasárnap, mise közben van büdös, ha épp akkorra viszik oda a budavári és Balaton-parti ingatlanok, valamint a méregdrága autók mellett a lovaglás iránt is intenzíven érdeklődő fideszes influencer birtokáról származó lócitromot. Arról is beszélnek, hogy a templomot éppen akkor újították fel, amikor Rákay megépítette a pályát, és ez lehetett a fájdalomdíj a büdösért.

A 444 hozzáteszi:  Rákaynak 7400 négyzetméteres birtoka van Budakeszin, és attól nem messze egy 3200 négyzetméteres lovaglópályája, ahonnan a templom mellé lehelyezett konténerbe viszik a trágyát. A Momentum szerint a konténert le se rakhatták volna oda, ugyanis az Natura 2000-es terület, ahova engedélyt kell kérni a szemét lerakásához.

Íme a videó:

(Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd)