„Zajlik
A lényeg

Nem kér bocsánatot a szerző, aki Donáth Anna abortálásáról fantáziált az egyik kormánypárti lapban

1/09/2024 23:55

| Szerző: Klubrádió

Ungváry Zsolt közölte, köszöni az ingyen reklámot, pedig a Demokrata című sajtótermék is elhatárolódott az írástól, úgy fogalmaztak: "a cikk szakmai figyelmetlenségből jelenhetett meg".

Ahogy mi is beszámoltunk róla, Donáth Anna létét tartja a mai Magyarország egyik legnagyobb problémájának az egyik legismertebb kormánypárti sajtótermék, a Demokrata publicistája. A hetilapban közölt írás szerint, ha a momentumos politikus nem születik meg, mert szülei nem vállalják, akkor idén Budapesten lett volna az olimpia, Amerika elnöke pedig Donald Trump lenne, aki Orbán Viktor barátjától Budapesten venné át az ötkarikás játékok zászlaját. 

Az írás a Demokrata számára is túlzónak tűnhetett, mert levették honlapjukról, és közölték: "szakmai figyelmetlenségből" jelenhetett meg.

Ungváry Zsolt azonban újra kitette a kifogásolt írást, ezúttal saját honlapjára, ahol azt írta: „a baloldali sajtó végre 1198 Jobbszél-jegyzet után felfigyelt az 1199-ikre, és egy kis reklámot csapott neki. Köszönöm.”

Azzal folytatta, hogy „sajnos Magyarországon sokan nem képesek megérteni az iróniát”, pedig ő most csak kiprovokálta, amit keresztény pártoknak nem sikerült: „a legvadabb feministák, a legliberálisabb politikusok sorra ismerik el, hogy az abortusz gyilkosság”.

A kormánypárti lap publicistája szerint „Donáth Anna azt nyilatkozta, hogy ha nem lenne a Momentum, akkor 2024-ben Budapesten lett volna az olimpia. Mivel Donáth a Momentum egyik alapítója, ezért továbbgondolva azt mondhatjuk, ha ne lenne Donáth Anna, mi rendeznénk az olimpiát.”

Ungváry felrója Donáthnak, hogy párttársával, Cseh Katalinnal együtt megszavazta az abortuszt alapjognak tekintő EP-előterjesztést, mivel ő az abortuszt gyilkosságnak tekinti.

Az egyébként történelemtanárként dolgozó Ungváry augusztus 20. alkalmából elismerő oklevelet kapott az Érdi Tankerület pedagógusainak tartott tanévnyitó ünnepségen Aradszki András Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselőtől.

A Momentum NOlimpia-kampánya során még 2017-ben benyújtott egy, a 2024. évi nyári olimpiai játékok budapesti megrendezéséről szóló népszavazási kezdeményezést, amelyre 266 151 támogató aláírást szedett össze az akkor nemrég alakult párt. Ezzel azt szerették volna elérni, hogy legyen népszavazás az olimpiarendezésről, a kormány azonban ebbe nem állt bele, az év februárjában visszavonta a pályázatot.

(Kiemelt kép: demokrata.hu)